GYIK

Gyakori kérdések és válaszok

Milyen riasztó berendezések léteznek?

Két fő riasztó berendezés típust különböztetünk meg, a vezetékes és a vezeték nélküli riasztó rendszereket. Ezt a két fő típust egészítik ki a hibrid rendszerek, amik mindkét technológiát egyszerre alkalmazzák. Mindegyik típusnak vannak előnyei és hátrányai. Több információért látogasd meg Riasztó oldalunkat.

Hogyan működik a távfelügyelet és mire használható?

Egyre ritkábban fordul elő, hogy csak helyileg szirénázó, sehova be nem kötött riasztórendszerek kerülnek beépítésre. Egyrészt a távfelügyeleti havidíjak igen kedvezőek, másrészt a kiépítéssel foglalkozó a távfelügyelettel megrendelt riasztórendszerek esetén jelentős kedvezményt adnak a kiépítés költségeiből. Még több infó a Riasztó oldalunkon...

Megrendelő által megvásárolt termékeket is beszerelőnk?

Garanciális és minéségbiztosítási szempontokat figyelembe véve csak az átalunk megvásárolt termékeket áll módunkba beszerelni.

Miért fontos egy jó kamera rendszer?

A személy és vagyonvédelem során jelentős szerepet játszhat mind a megelőzésben, mind a bizonyítási eljárások során a 24 órás megfigyelés és képrögzítés lehetősége. Ehhez egy kamerás megfigyelő rendszer kiépítésére van szükség. Természetesen riasztó és távfelügyelet nélkül a kamerarendszer nem jelent erős védelmet ingatlana számára. Ugyanakkor a kamerák visszatartó erővel bírnak, és nagyban megkönnyítik a bűnelkövetők azonosítását.

Milyen kapumozgató rendszerek léteznek?

Rengeteg kapumozgató és kapunyitó automatika van a piacon, így a választás elsőre nehéznek tűnhet. Akad azonban pár fontos dolog, amit mindenképpen érdemes szem előtt tartani:

Miért van szükség szakvéleményre?

Biztosító kárrendezéshez mindenképp szakvéleményre van szüks. Szolgáltatásaink között szerepel a villámkár szakértelemmel történő elhárítása. Biztosítói kárrendezéshez rövid határidővel szakvéleményt biztosítunk. Továbbá Szakértő helyszíni szemle (lehetőleg 5 munkanapon belül)

Gyakori kérdések és válaszok

Vezetékes riasztó rendszerek

A vezetékes védelmi és riasztó rendszerekkel kapcsolatban sok fontos kérdés felmerült. Ezeket gyűjtöttük össze most . Ha további kérdéseid merülnek fel, vedd fel velünk a kapcsolatot.

Mikor ajánlott a vezetékes védelmi, riasztó rendszer?

 • Azoknál a nagyobb épületeknél, ahol a riasztó kábelezés már elkészült, vagy felújítás alkalmával beépítésre került a villanyszerelési munkálatok során, jelentős többletköltség spórolható meg. (pl.: újépítésű ingatlanok esetén gyakori)
 • Kisebb ingatlanok, lakások, üzletek védelmére ajánlott a vezetékes riasztórendszer kiépítése, mivel ez esetben kevés érzékelővel (így lényegesen kevesebb kábellel) is kialakítható az optimális védelmi konstrukció. Ha az ingatlan külső területét is szeretné védelem alá vonni, mindenképp célszerű a kábeleket földben, vagy lépésálló gégecsőben elvezetni. Az infrasorompók jelenleg kivétel nélkül vezetékes megoldások.
 • Kimondottan nagy, kültéri területek esetén a szakszerűen bekábelezett vezetékes eszközök sokkal megbízhatóbb működésre képesek.

Milyen riasztó rendszereket forgalmazunk?

Rengeteg gyártó termékei elérhetőek az interneten, de érdemes figyelembe venni, hogy nem mindegyik gyártó eszközei kompatibilisek egymással, hiszen a legtöbb esetben a vezetékes eszközök gyártóspecifikusak.

Ügyfeleinknek ezért kizárólag DSC, vagy PARADOX riasztórendszereket telepítünk. A beépített típusok garantáltan rendelkeznek a szükséges MABISZ minősítéssel. A többéves fejlesztéseknek és teszteléseknek köszönhetően, ezek a termékek megbízható, pontos és téves riasztásoktól mentes működést tudnak biztosítani. A termékcsaládok érzékelői (mozgás-, nyitás-, üvegtörés-, füstérzékelő és kültéri infrasorompó) a legkülönbözőbb igényekhez is illeszkedő konstrukciókban állíthatók össze.

Lemerült az akkumulátor, mi a teendő?

A távfelügyelet, a riasztóhoz kapcsolt GPRS modul segítségével közvetlenül a káresemény bekövetkezésének pillanatában jelez a távfelügyeleti központba.

A központi ügyelet a nap 24 órájában, a beérkezett jelzést követően azonnal megkezdi az intézkedést, elindítja a járőrszolgálatot, s ezzel egy időben a diszpécser szolgálat telefonon értesíti az eseményről a Megbízó által előre megadott illetékes személyek közül azt, aki elsőként elérhető.

Az átjelzés történhet egy erre speciálisan kialakított GSM/GPRS modulon keresztül történik. A távfelügyeleti szolgáltatás elengedhetetlen feltétele egy szakember által telepített minőségi riasztórendszer.

Hol és hogyan történik a kábelezés?

A kábelezés (a központi egység és az eszközök között) a legtöbb esetben jelentősebb esztétikai változást nem okoz, ha megoldható a padlástérben, vagy álmennyezetnél történik a kábelek elvezetése, míg a látható helyeken kábelcsatornában történik a vezetékezés.

Milyen szerviz szolgáltatást nyújtunk?

Szervíz szolgáltatásunk a következő gyártók termékeire terjed ki: DSC, PARADOX, Satel, Napco, Inim, Bosch, Crow, Pyronix, Elmes, Micron, Bentel, Rokonet, Optex

Szervíz szolgáltatásunk részleteiért kérjük látogassa meg Riasztó szerviz oldalunkat.

Ide jöhet még egy kérdés és válasz!!!!

Biztosító kárrendezéshez mindenképp szakvéleményre van szüks. Szolgáltatásaink között szerepel a villámkár szakértelemmel történő elhárítása. Biztosítói kárrendezéshez rövid határidővel szakvéleményt biztosítunk. Továbbá Szakértő helyszíni szemle (lehetőleg 5 munkanapon belül)

Gyakori kérdések és válaszok

Kültéri és beltéri kamera rendszerek

Több mint 1000 kamerát telepítettünk. Minden fontos kérdésedre és problémádra tudjuk a választ. Keress minket igényeddel és mi összeállítjuk a legjobbat számodra.

Használható önállóan egy biztonsági kamerarendszer?

Természetesen használható önállóan is egy biztonsági kamerarendszer, azonban jellemzően riasztó rendszerekkel együtt telepítik.

A riasztó és távfelügyelet nélkül a kamerarendszer nem jelent erős védelmet egy ingatlan számára. Ugyanakkor a kamerák visszatartó erővel bírnak, és nagyban megkönnyítik az esetleges bűnelkövetők azonosítását is.

IP, AHD, HD-TVI, analóg, digitális...mit válasszak?

A biztonságtechnikai piacon elérhető termékek között hatalmas a választék az analógtól egészen a Full HD kamerákig. A beltéri rendszereknél is elterjed a digitális kamera, ami a feldolgozott képet már digitálisan juttatja el a rögzítőegységhez. Ezáltal a kapott kép jobb minőségű (részletesebb) analóg elődjénél. Az ilyen típusú kamera alkalmazásával tűéles képet kapunk, amelyen minden apró részlet teljes mértékben értékelhető.

A technológiai fejlődésnek köszönhetően ma már a fekete-fehér kamerák eltűntek a piacról. Minden általunk szerelt kamera képe színes, éjjel pedig egy fényérzékelő automatika segítségével átvált a kép fekete-fehérre, miközben bekapcsolódnak a beépített infra LED-ek. A bizonyítási eljárások során segíthet, ha a kiépített rendszer digitális, színes, éjszakai megvilágítással rendelkező kamerá(ka)t is tartalmaz.

Mik a kültéri kamerák jellemzői?

Jellemzően a kültéri kamerák fémházas kompakt más néven bullet, vagy box, bizonyos esetekben dóm burkolattal vannak ellátva.

Leggyakrabban ipari területeken, családi házaknál, illetve közterületen térfigyelésre alkalmazzák. Külső megjelenésüket tekintve, már igen diszkrét termékverziók is rendelkezésre állnak, így akár egy frissen felújított homlokzaton sem okoz esztétikai problémát.

Hogyan történik a felvételek rögzítése?

Mivel a legtöbb digitális rögzítő rendelkezik beépített hálózati eléréssel, a világ bármely pontjáról kényelmesen, akár okostelefonon is megnézheti a kamerák képét, vagy felvételeit. Eldöntheti, hogy csak mozgás esetén, vagy meghatározott időintervallumban (ún. intervallum figyelés), esetleg folyamatosan történjen rögzítés. Ettől, illetve a beépített merevlemez nagyságától függően, akár több hét eseményét is zavartalanul tárolhatja.

Mit érdemes tudni a beltéri kamerákról?

Mivel ingatlanon belül kerülnek elhelyezésre, esztétikailag is így lettek kialakítva. Általában műanyag, vagy fém tokozású dóm burkolattal rendelkeznek. A beltéri rejtett/kém kamerák esetében beszélhetünk még, mozgás- és füstérzékelőbe rejtett kamerákról is.

Nem csak riasztók, de kamerák esetén is van lehetőség a távoli elérésre. Ez a funkció gondoskodik arról, hogy betekinthessen a kamerák képeibe, illetve visszakereshető legyen bármilyen (még tárolt) régebbi esemény, akkor is, ha Ön épp nem tartózkodik a helyszínen. Opcionálisan a rögzítő egység e-mail értesítést küld, ha a kamerakép elveszne, így gyors intézkedés kezdeményezhető váratlan meghibásodás esetén.

Milyen gyártmányú kamerarendszert ajánlunk?

Ajánlott kamera gyártók: Hikvision, Dauha

Gyakori kérdések és válaszok

Kapumozgatók 

A kapumozgató és kaputelefon rendszerek kiválasztása hosszútávú döntés. Fontos, hogy hosszú ideig és problémamentesen kell működniük és a szerviz ellátás is megoldott kell legyen.

Mire kell figyelni kapumozgató motorizálásánál?

 • Kapumozgató rendszer beszerelésekor először minden esetben a kaput és környezetét kell rendezni, hogy a kapu akadálytalanul tudjon mozogni.
 • 24V nyomatékhatárolós motorokat csak és kizárólag akkor telepítsen kapujára, ha a teljes úthosszon könnyedén és akadálytalanul mozog a kapu.
 • A fizikai ütköző használatával stabilabban zár a kapu.
 • Csak ultrakönnyű kapukat automatizáljunk csuklókaros kapunyitó segítségével.

Milyen szárnyaskapu mozgatót válasszunk?

Egy, vagy kétszárnyú kapuk esetén is szárnyas kapumozgató motor(oka)t használunk.

Kivitelezés tekintetében lehet földbe rejtett, csukló karos, vagy menetes orsós.

Hogy készítsük elő a kapumozgató helyét?

Társasházi megbízások keretében cégünk vállalja a kaputelefonok javítását, telepítését, bővítését, programozását, a mágneszárak, valamint a síkmágnesek telepítését, javítását, cseréjét.

A társasházakban különböző kaputelefon hibák jelentkezhetnek, amelyek legtöbbjét képesek vagyunk szakszerűen ellátni, azonban fontos tisztázni, hogy milyen típusú hibákra ki adhatja a megbízást. A társasházi alapító okirat valamint a közös képviseleti szerződés ezt pontosan tartalmazza.

Kaputelefon külső egységnek nevezzük a kaputelefon kívül elhelyezett részét,amely a kapuban,kapualjban,lépcsőházban,lépcsőházi bejáratnál van elhelyezve.Ezen egység szerepe a belső egység (lakáskészülék) ” megszólítása” amikor megnyomja a csengetőgombot a bejutni kívánó vendég.

A kaputelefon belső egység pedig maga a lakáskészülék amelyen a becsengetés elhangzik és fel tudjuk venni a kapcsolatot a külső egységgel azaz a vendéggel.

A kaputelefon belső egység része lehet a tápegység is, ez azonban csak néhány esetben fordul elő.

Mikor válasszunk egyszárnyas kaput?

Az egyszárnyas kapu viszonylag ritka, általában akkor érdemes ilyet választani, ha nincs hely tolókapu megoldásra.

Milyen tolókaput válasszunk?

A tolókapu választás viszonylag egyszerű, ha a motorizálásról van szó. Az újabb kapuk jellemzően úszó vagy görgős típusok. Az úszókapuk egy csapágysoros tartón gurítanak egy C-szelvényt. Szerencsés esetben kézzel könnyen mozognak hosszú évekig, nem szorulnak. Görgős kapuknál már könnyebben előfordul, hogy nyitáskor/záráskor vagy az útja során valahol megszorul.

Éppen ezért általánosságban az alábbiakat javasoljuk:
Ha görgős a kapu, akkor csak 230V motorokban gondolkodjon
Ha úszókapunk van, akkor egyaránt lehet 24V és 230V (amennyiben könnyen mozog a teljes úthosszon)

Segítünk a kapumozgató karbantartásában is?

Cégünk kínálatában megtalálható a legegyszerűbb 1 lakásos audiós szettől a videókaputelefonokon át a több bejáratú, több lépcsőházas, számkombinációs kapcsolóval, vagy beléptetővel kombinált rendszerig minden amire csak a kedves megrendelőnek szüksége lehet. Biztosítjuk egyéni megrendelők részére családi házhoz, cégeknek irodához, vagy társasházak részére a berendezéseket.

Mire érdemes figyelni javítás megrendelése előtt?

Ajánlott kapunyitó gyártók: Beninca, Roger, Proteco

Ajánlott kaputelefon gyártók: Hikvision, Futura, Codefon, Golmar
Gyakori kérdések és válaszok

Riamax Szerviz

Minden termék és védelmi berendezés folyamatos karbantartása és állagmegóvása a saját fontos érdekünk. Karbantartás vagy hiba esetén hívjon minket.

Mennyi időnként szükséges cserélni a riasztó akkumulátort?

A riasztórendszerek üzemeltetése során leggyakrabban előforduló hibajelenség az akkumulátor meghibásodása. A riasztórendszer megbízható működésének érdekében, a riasztó és az akkumulátor rendszeres, 3-4 évenkénti karbantartása elengedhetetlen. Ugyan minden riasztóközpont figyelmeztet a hibára, már csak akkor, amikor az akkumulátor feszültség veszélyesen lecsökkent, vagyis az akkumulátor már tönkre ment. (Ilyenkor általában system vagy trouble LED világít.)

Mit tartalmaz a Riasztó műszaki karbantartása?

 1. Az eszközök portalanítása, tisztítása.
 2. Az eszközök meglétének, épségének vizsgálata.
 3. A tápegység működésének vizsgálata, mérése, szabályozása.
 4. A villamos kötések ellenőrzése, szükség esetén javítása.
 5. Az akkumulátor vizsgálata, szükség esetén cseréje.
 6. A távfelügyeleti funkciók ellenőrzése.
 7. A rendszer-tesztek elvégzése
 8. A zárás-nyitás próba elvégzése

Mit tartalmaz a Kamerarendszer karbantartás?

 • Az eszközök (kameraobjektívek) portalanítása, tisztítása.
 • Az eszközök meglétének, épségének vizsgálata.
 • A tápegység működésének vizsgálata, mérése, szabályozása.
 • A villamos kötések ellenőrzése, szükség esetén javítása.
 • A szünetmentes tápegység akkumulátorának vizsgálata, szükség esetén cseréje.
 • A távoli elérés ellenőrzése A rendszer-tesztek elvégzése.
 • A rögzítő beállításainak ellenőrzése.

Milyen hibajelenséget okozhat a riasztó akkumulátor hiba?

Sajnos ez a hiba azonkívül, hogy a riasztórendszer működését veszélyezteti, jár néhány igen kellemetlen jelenséggel:
 • A kezelő éjjel-nappal csipog, a hibajelző LED világít áramszünet esetén.
 • A külső- és belső hang- és fényjelzők aktiválódnak, és nem lehet kezelőről elnémítani.
 • A riasztórendszert nem lehet sem be-, sem kikapcsolni.

Miért kell a kamerarendszereket karbantartani?

A kamerarendszerek elemeit ajánlott rendszeresen átvizsgáltatni. Kültéri és beltéri kamerák esetén is előforduló lencse szennyeződés miatt a kép homályosnak tűnhet, főleg ellenfény esetén.

Jellemző hibajelenség a már korrodált csatlakozók miatt előforduló videójel hiány. Ezek a hibajelenségek évenként egyszeri karbantartással megelőzhetőek.

Mi a fontos a kapumozgatók és kaputelefonok karbantartásakor?

A kapumozgató rendszerek folyamatosan ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, ezért elengedhetetlen a rendszeres mechanikus és elektromos karbantartásuk.

Meghibásodás esetén mindent megteszünk annak érdekében, hogy a berendezést megjavítsuk és ne kelljen kicserélni. Esetenként előfordul, hogy a kapumozgató berendezés már nem javítható rentábilisan, ilyenkor kedvező árú, kiváló minőségű termékre cseréljük!

Cím

2030. Érd, Martinovics u. 21.

Hívj minket

+36 20 911 2225

envelopephone-handsetmap-markercrossmenuchevron-right